
O NÁS
HLEDÁTE OPRAVDU KVALITNÍ EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ V NEJVYŠŠÍ KVALITĚ?
MY SE VÁM TUTO KVALITU DOVOLÍME NABÍDNOUT!
Dobrý den, rádi bychom se Vám představily.
Jsme malá rodinná farma ( Di Blasi) na Sicílii a výrobou olivového oleje se zabýváme od roku 1970.
Jak se říká z pokolení na pokolení .
Olivy pochází z našich plantáží které si samozřejmě sbíráme sami.
Ano o vše se staráme sami od sklizně oliv, výroby extra panenského olivového oleje až po distribuci ke konečnému zákazníkovy.
VÍME CO PRODÁVÁME.
Sicilský extra paneský olivový olej se může pochlubit bohatou a starověkou historií. Olivový olej byl po staletí základním prvkem sicilské kultury a gastronomie a to natolik, že je považován za zelené zlato ostrova.
Sicílie se svým mírným klimatem a privilegovanou zeměpisnou polohou nabízí ideální podmínky pro pěstování olivovníků, které bujně rostou na kopcovitých a přímořských oblastech. Extra panenský olivový olej vyrobený na Sicílii je známí po celém světě pro své nutriční vlastnosti, zdravotní přínosy a intenzivní nezaměnitelné aroma s tóny hořkosti a kořenosti, které se harmonicky mísí.
Výrobní proces extra panenského olivového oleje se vyznačuje tradičními a řemeslnými technikami aby byla zachována kvalita a autentičnost konečného produktu.
Aby byl olej klasifikován jako extra panenský, musí být kyselost nižší než 0.8%.
A to náš olej je !
( certifikát na vyžádání )
JAKÉ JSOU ODRŮDY
NAŠICH OLIV?
- Moresca
- Nocellara etnea
- Nocellara dell Belice
- Nocellara Messinese
OLEJ JE LISOVANÝ ZA STUDENA!
- což znamená že extra panenský olivový olej extrakovaný za studena musí být získán při teplotě nižší než 27° procesem perforace, nebo odstředěním.
Ideální podmínky skladování:
-
Tma: Uchovávejte olej na tmavém místě mimo přímé sluneční světlo, které urychluje oxidaci a znehodnocení.
-
Chlad: Optimální teplota je mezi 12–18 °C. Vyhněte se teplotám pod 10 °C, protože olej může ztuhnout, což ale není na závadu — po zahřátí se vrátí do původního stavu.
-
Sucho: Vyhněte se vlhkým místům.
-
Bez vzduchu: Uchovávejte olej v dobře uzavřených lahvích, aby se minimalizoval kontakt se vzduchem, který způsobuje žluknutí.
Podívejte se jak se extra panenský olivový olej u nás dělá: