top of page
WhatsApp Image 2025-02-24 at 14.19.11.jpeg

O NÁS

HLEDÁTE OPRAVDU KVALITNÍ EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ V NEJVYŠŠÍ KVALITĚ?


MY SE VÁM TUTO KVALITU DOVOLÍME NABÍDNOUT!

Dobrý den, rádi bychom se Vám představily.

Jsme malá rodinná farma ( Di Blasi) na Sicílii a výrobou olivového oleje se zabýváme od roku 1970. 

Jak se říká z pokolení na pokolení .

Olivy pochází z našich plantáží které si samozřejmě sbíráme sami.

Ano o vše se staráme sami od sklizně oliv, výroby extra panenského olivového oleje až po distribuci ke konečnému zákazníkovy.

VÍME CO PRODÁVÁME.

Sicilský extra paneský olivový olej se může  pochlubit bohatou a starověkou historií. Olivový olej byl po staletí základním prvkem sicilské kultury a gastronomie a to natolik, že je považován za zelené zlato ostrova.

Sicílie se svým mírným klimatem a privilegovanou zeměpisnou polohou nabízí ideální podmínky pro pěstování olivovníků, které bujně rostou na kopcovitých a přímořských oblastech. Extra panenský olivový olej vyrobený na Sicílii je známí po celém světě pro své nutriční vlastnosti, zdravotní přínosy a  intenzivní  nezaměnitelné  aroma s tóny hořkosti a kořenosti, které se harmonicky mísí.

 Výrobní proces extra panenského olivového oleje se vyznačuje tradičními a řemeslnými technikami aby byla zachována kvalita a autentičnost konečného produktu.

Aby byl olej klasifikován jako extra panenský, musí být kyselost nižší než  0.8%.

A to náš olej je ! 

( certifikát na vyžádání )

JAKÉ JSOU ODRŮDY

NAŠICH OLIV?

- Moresca

- Nocellara etnea

- Nocellara dell Belice

- Nocellara Messinese

OLEJ JE LISOVANÝ ZA STUDENA!

- což znamená že extra panenský olivový olej extrakovaný za studena musí být získán při teplotě nižší než 27° procesem perforace, nebo odstředěním.

Ideální podmínky skladování:

  • Tma: Uchovávejte olej na tmavém místě mimo přímé sluneční světlo, které urychluje oxidaci a znehodnocení.

  • Chlad: Optimální teplota je mezi 12–18 °C. Vyhněte se teplotám pod 10 °C, protože olej může ztuhnout, což ale není na závadu — po zahřátí se vrátí do původního stavu.

  • Sucho: Vyhněte se vlhkým místům.

  • Bez vzduchu: Uchovávejte olej v dobře uzavřených lahvích, aby se minimalizoval kontakt se vzduchem, který způsobuje žluknutí.

Podívejte se  jak se  extra panenský olivový olej u nás dělá:

bottom of page